• Infine

Ihmisten täytyy tehdä valtava korjausliike nyt

Olemme kaikki rajoittaneet toimintaamme pandemian takia ja luonto tekee parhaillaan valtavaa korjausliikettä. Ilma on puhdistunut ja sininen taivas on näkyvillä paikoissa, joissa jotkut eivät ole sitä koskaan nähneet.

”Pandemia on osoittanut järjestelmämme kyvyn reagoida, mutta se on myös osoittanut totaalisen kyvyttömyytemme ennakoida”, sanoo ympäristöpolitiikan professori Janne Hukkinen Helsingin yliopistosta eilen YLEllä julkaisussa jutussa.


Ilmastomuutos tulee tuomaan samanlaisia poikkeustiloja tullessaan todennäköisimmin äärimmäisten sääilmiöiden muodossa. Tämä tulee sotkemaan sekä demokratian toiminnan että talouden perusteellisesti. Nyt on aika toimia ennakoivasti.


Mikäli lähdemme oletuksesta, että haluamme pitää markkinatalouden ja demokratian, meillä on kaksi vaihtoehtoa muutokselle:

1)    Poliitikot säätävät lakeja ja määräävät veroja, jotka vähentävät saastuttamista. Tähän heidän tulee saada meidän kansalaisten tuki.

2)    Yritykset muuttavat toimintaansa järkevämmäksi. Tämä tapahtuu, jos kuluttaminen muuttuu.

Molempien vaihtoehtojen takana olemme me, ihmiset. Meillä on tässä pelissä kaksi resurssia: toinen on meidän äänioikeus sekä vaikuttaminen (vaikka se, mitä kirjoitamme muiden ihmisten nähtäville) sekä rahan käyttö – kuluttamisen suuntaaminen, lainojen sekä mahdollisten sijoitusten suuntaaminen. Toimimme sitten kuluttajina tai kansalaisina, me teemme muutoksen.

Meillä Infinessä on tavoitteena tehdä kestävä kuluttaminen mahdollisimman helpoksi. Varmistamme sen, että kestävä kuluttaminen on oikeasti kestävää siten, että Suomen parhaat asiantuntijat ovat kuratoineet nykyisestä tarjonnasta niitä tuotteita ja palveluja, jotka edistävät meidän yhteistä hyvää. Tulemme avaamaan verkkoon sivuston, jossa nämä tuotteet esitellään.

Tilaa tästä uutiskirje, niin kerromme, kun se on valmis.

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter
  • Instagram

Infine

info@infine.fi

Y-tunnus: 2930948-2

Alppikatu 17, 00530 Helsinki

Sivustollamme käytetään evästeitä. Lisätietoa tietosuojaselosteesta

 

© Infine 2020
 

Taideteokset sivustolla: Nina Vauhkonen

fibs_peruslogo_sininen-01.png